Műszaki szakértői tanácsadás

Műszaki szakértői tanácsadás

Műszaki szakértői tanácsadás, épület  állapotfelmérés vásárlás előtt, ingatlan felújítás előtt

Ha autót vesz, nagy valószínűséggel kikéri autószerelő vagy hozzáértő ismerőse véleményét. Egy ház vásárlása ettől sokkal nagyobb anyagi ráfordítást kíván, valamint sokkal hosszabb időre hoz döntést. Legyen szó az épület statikai állapotáról, szigeteléséről vagy elektromos berendezéseiről, épületgépészeti berendezéseiről, fontos, hogy Ön is profi műszaki szakvéleményt kérjen.

A helyes döntésben segíthetek Önnek az ingatlan műszaki állapotfelmérésével.

Műszaki szakértőként megvizsgálom a ház általános műszaki állapotát, épületszerkezeti, statikai és energetikai szempontból. Megállapítom a ház rejtett hibáit (ha vannak ilyenek), megoldási javaslatokat teszek (pl. vízszigetelési, nyílászáró beépítési, hőszigetelési, rögzítéstechnikai problémák esetén), és előzetesen megbecsülöm a szükséges anyagi ráfordítás mértékét.

Felújítás, korszerűsítés előtt megállapítom a szerkezeti és energetikai szempontú, illetve az elektromos és épületgépész szakág tekintetében szükséges műszaki beavatkozásokat (födémmegerősítés szükségessége, ajtónyitás lehetősége, hőszigetelés szükségessége, nyílászáró csere, kazán csere stb.) és azok helyes sorrendjét. E mellett előzetes nagyságrendi költségbecslést készítek Önnek a várható munkákról.

műszaki tanácsadás, ingatlan műszaki állapotfelmérés vásárlás előtt


Műszaki tanácsadás - TEÁOR-kód: M 7112

Akár használt vagy éppen újépítésű ingatlan vásárlását tervezi, fontos, hogy Ön is profi szakértőt kérjen fel a műszaki tanácsadási munkák elvégzésére. Legyen szó korrózióvédelemről, zajvédelemről, érintésvédelemről vagy éppen tűzvédelemről, statikai vizsgálatokról vagy éppen az elektromos berendezések állapotáról, segítségemmel könnyen felfedezheti a rejtett hibákat. A vizsgálat szemrevételezési és műszeres vizsgálati módszereket egyaránt tartalmaz, így Ön biztos lehet a pontos méréseken és számításokon alapuló eredményekben.

Miért válassza Ön is az Alba Otthon Kft.-t? Olvassa el bemutatkozásom:

Mérnöki jogosultságaim, képesítéseim >>

Bővebben a TEÁOR-szabványról

Egy-egy műszaki tanácsadási munka által kimutatott eredmények birtokában bármely leendő ingatlantulajdonos pontos képet kaphat az adott épület műszaki állapotáról, így a vásárlás vagy éppen a felújítás során is komoly milliókat spórolhat meg. Éppen ezért fontos, hogy műszaki tanácsadói tevékenységet kizárólag olyan szakemberek végezhessenek, akik kiemelkedő szakmai tudással és műszaki ismeretekkel rendelkeznek.

Cégünk egyik főtevékenysége a műszaki tanácsadás, melynek TEÁOR-kódja: M 7112. Melléktevékenységeinkhez külön TEÁOR-kód tartozik:

  • Épületépítési projekt szervezése, állapotfelmérés - TEÁOR: F 4110
  • Építészeti tervek műszaki rajzolása - TEÁOR: M 711105
  • Építésügyi műszaki szakértő, építészmérnök - TEÁOR: M 711107

A TEÁOR-számokról dióhéjban itt olvashat >>

Amennyiben az Alba Otthon Kft.-t választja, biztos lehet benne, hogy magas hozzáértéssel és rendkívüli pontossággal végezzük el a ház állapotfelmérést. Keressen minket most!


Mi a műszaki tanácsadás menete?

1. Első megbeszélés:

Az első megbeszélés jellemzően telefonon zajlik. Itt tisztázzuk a megrendelő szándékát, megbeszéljük a szükséges teendőket, beszerzendő dokumentumokat (pl. térképmásolat). A megbeszélés során egyeztetjük a felmérés tartalmát, megtárgyaljuk az ingatlanra vonatkozó különleges műszaki kérdéseket, majd kiválasztjuk az Önnek legmegfelelőbb időpontot a helyszíni felméréshez.

2. Előzetes vizsgálat:

Az első megbeszélés alapján (amennyiben szükséges) megvizsgálom a háttérszabályozást, a helyi építési szabályzatot (beépítési határértékeket, építménymagasságot stb.), így is segítve, hogy a vizsgálat során különös hangsúlyt fektessünk a helyi építkezési szabályokra és az EU-s szabályokra, így elkerülve a későbbi esetleges építésfelügyeleti vagy építésügyi bírságot.

3. Helyszíni vizsgálat:

Szemrevételezéssel megvizsgáljuk az ingatlant. Az előzetes építéshatósági peremfeltétel vizsgálat alapján megtekintjük a telek terheléseit, úgy mint meglévő főépület, melléképületek által elfoglalt beépítési érték, zöldfelület arány, burkolt felületek stb.

Megvizsgáljuk a ház épületszerkezeteit, a látható felületeket és szerkezeti részeket átnézzük a pincétől a padlásig. Értékeljük a ház falazatának, födémének meglévő repedésképét; a vízszigetelés állapotát, a tetőszerkezetet és tetőfedést, a nyílászárókat stb. Értékeljük a ház energetikai és villamos rendszerét.

Javaslatot teszünk a szükséges műszaki beavatkozásokra, azok helyes mértékére és sorrendjére, esetleg további feltárásokra.

Áttekintjük a ház alaprajzi elrendezését, korszerűsítési lehetőségeit az Ön igényei szerint.

4. Személyes megbeszélés:

A helyszínen tapasztaltakat értékelve bemutatjuk a ház valós műszaki állapotát és válaszolunk kérdéseire azzal a céllal, hogy az Ön szándékai megvalósuljanak.

5. Építésügyi egyeztetések lefolytatása:

A későbbi korszerűsítés nagy mennyiségű adminisztrációt igényelhet, így a műszaki korszerűsítést és statikai felújítást megelőzően segítünk az építésügyi és szakhatósági egyeztetésben.

Fontos számunkra, hogy mindig az Ön érdekeit figyelembe végezzük el a szükséges műszaki tanácsadási munkát, ezért kizárólag a legkorszerűbb műszerekkel és szoftveres megoldásokkal dolgozunk.

Ha az Alba OtthonKft. mellett dönt, könnyen szavatolhatja, hogy a későbbi felújítások minden műszaki problémára kitérnek majd, így nem csak a lehető legjobb eredményeket érheti el, de biztos lehet a jogszabályok és előírások maradéktalan betartásában is. Tekintse meg árainkat!


Műszaki tanácsadás árak

150 m2 alatt 150-300 m2 között 300 m2 felett
Székesfehérvár 40.000 Ft 50.000 Ft Egyedi árképzés
Székesfehérváron kívül 50 km-es körzetben 45.000 Ft 55.000 Ft Egyedi árképzés
Budapesten 50.000 Ft 60.000 Ft Egyedi árképzés

Áraink bruttóban értendőek, kiszállási díjjal együttesen.
Nincs további rejtett költség!

Vegye igénybe műszaki tanácsadás szolgáltatásunkat, végeztessen épület állapotfelmérést vásárlás előtt! Az ingatlan műszaki állapotfelmérésével kiderülnek és időben javíthatóak a problémák, így Ön jelentős költséget takaríthat meg, és megannyi bosszankodástól kímélheti meg magát.


Az alábbiakban néhány gyakran előforduló szakkkifejezés közérthető meghatározását szedtük össze segítségként, hogy megkönnyítsük kicsit az érdeklődők számára  a műszaki leírások értelmezését.


Műszaki szakszótár

Beépítésre szánt, illetve nem szánt terület: 

A beépítésre szánt területek azok a közigazgatási területek, amelyeket vagy már beépítettek vagy az építési övezetbe sorolva további beépítés valósítható meg rajtuk. A beépítésre nem szánt területek lehetnek olyan zöldterületi, mezőgazdasági, természetközeli, erdő- és vízgazdálkodási, közlekedési, hírközlési vagy éppen közműelhelyezési célú közigazgatási területek, amelyeken nem végezhető beépítés.

Épített környezet: 

A környezet mesterséges, tudatos építési munkával létrehozott része, ideértve többek között a lakó- és ipari ingatlanokat, utakat vagy éppen a közműhálózatot.

Építési beruházás:

Azon gazdasági, illetve építésügyi tevékenységek összessége, amelyek az építési tevékenységgel kapcsolatban valósulnak meg.

Építmény: 

Akár építkezés során a helyszínen létrehozott, akár a helyszínre előre legyártott állapotban szállított műszaki alkotás. Az építmény helyhez között, és a talaj-, víz- vagy terepszint, illetve a légtér beépítése során valósul meg.

Épület:

Olyan, meghatározott funkcióval rendelkező építmény, amelynek elsődleges célja általában az emberi tartózkodás, és szerkezeteivel egy-egy teret, helyiséget zár körül.

Közterület: 

Állami vagy éppen önkormányzati tulajdonban lévő földterület, amelyet közhasználatú céllal tartanak fent.

Műtárgy: 

Olyan műszaki alkotás, amely nem minősül épületnek, így az építészeti szaknyelv szerint bármely híd, út, torony vagy akár tárolásra szolgáló építmény is műtárgynak tekinthető.

Kérjen ajánlatot!

Sikerült felkeltenünk érdeklődését? Vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink rövid időn belül válaszolnak!

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát a böngészőben. További információk itt találhatók: Adatkezelési tájékoztató

Bővebben Elfogadom